9:00-18:00

вул. Антоновича 72, 03150

Інвестиції в громадське харчування

By admin

1

Карантин негативно вплинув на сферу громадського харчування в Україні. Весняний локдаун “змусив” всі підприємства понести збитки, що спричинило зміни пропозицій для клієнтів з доходами “середній”, “нижче і вище середнього”.

Фактори, що впливають на розвиток ринку громадського харчування:

  • доходи споживачів;
  • тарифи комунальних платежів;
  • розмір орендної ставки;
  • будівництво комерційної нерухомості;
  • необхідність харчуватися не вдома;
  • розвиток туристичної сфери;
  • особливості споживчих переваг: кухня, подача, інтер’єр і так далі.

За останніми даними, в Києві, на момент жорстких карантинних обмежень, доходи закладів громадського харчування впали на 78%. Однак, цей бізнес постійно актуальний і розвивається дуже швидкими темпами. Як тільки Київ опинився в “зеленій зоні” ресторани, кафе почали працювати в колишньому режимі. Крім зниження орендних ставок, купити нежитлове приміщення стало набагато простіше. Сформувалися нові тренди споживачів, які можна розвивати в будь-якому напрямку. Ніхто не застрахований від можливих карантинних обмежень в майбутньому. Тому, якщо інвестувати в громадських харчування, то важливо мінімізувати всі ризики вже сьогодні.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]