By admin
11
Карантин негативно вплинув на сферу громадського харчування в Україні. Весняний локдаун “змусив” всі підприємства понести збитки, що спричинило зміни пропозицій для клієнтів з доходами “середній”, “нижче і вище середнього”.
Фактори, що впливають на розвиток ринку громадського харчування:
За останніми даними, в Києві, на момент жорстких карантинних обмежень, доходи закладів громадського харчування впали на 78%. Однак, цей бізнес постійно актуальний і розвивається дуже швидкими темпами. Як тільки Київ опинився в “зеленій зоні” ресторани, кафе почали працювати в колишньому режимі. Крім зниження орендних ставок, купити нежитлове приміщення стало набагато простіше. Сформувалися нові тренди споживачів, які можна розвивати в будь-якому напрямку. Ніхто не застрахований від можливих карантинних обмежень в майбутньому. Тому, якщо інвестувати в громадських харчування, то важливо мінімізувати всі ризики вже сьогодні.